Buurt en speeltuinvereniging
Burendag 2017 was wederom een groot succes !!!

Met dank aan de burendag commisie Niels & Tracy, Marco & Sandra, Gerben & Annie en Marcello & Idske

Zaterdag 23 september hebben de leden van de buurtvereniging weer volop kunnen genieten van een dag vullend programma. Het weer was prachtig en de sfeer zat er goed in! Op het kaatsveld ’t Oortje  werden diverse activiteiten georganiseerd waarbij de kantine geopend was. Bertus en Emma hebben ons fantastisch geholpen in de kantine onze dank hiervoor is groot!  Rekening houden met slecht weer heeft Buurman Jan Rypma er voor gezorgd dat de tent weer stond. Hier en daar kreeg hij hulp van iedereen die langs kwam lopen met of zonder hond. Deze spontaniteit van de buurt werd zeer op prijs gesteld,  vele handen maken licht werk!

’S Ochtend zijn we de dag begonnen met koffie en gebak. De kinderen op het springkussen en Zoë en Tamara schminkten de kinderen weer prachtig op. Samen met buurvrouw Mieke konden we steentjes bewerken. Bedankt Mieke. Zij had 50 steentjes ingekocht, ieder kon zijn eigen steentje bewerken. De tafel zat snel vol, iedereen was druk in de weer en sommigen vonden het gezellig om te kijken. Verschillende prachtig bewerkte stenen zijn er gemaakt.
Ook de oudhollandse spelen vielen in de smaak. Iedereen kon hier in twee tallen aan mee doen. Na alle spellen te hebben volbracht kon het ingevulde briefje ingeleverd worden. In de namiddag werden de spelen opgehaald maar toen werd er nog volop gespeeld  Voor de beste 3 was er een prijsje. Bij de jeugd was dit: 1) Fenna  2) Patrica  3) Kees
Bij de senioren ging de 1e prijs naar Jan W. een gedeelde 2e plaats voor Anja en Marco B.  de  3e  prijs was  voor Bea
De prijzen van het draaiend – rad werd gesponsord door:

Kapsalon Promise,  DA drogist Atsma, Lekker 1890, Heren mode Visser, Welcom Boorsma, Restant shop Lauwsma,
Sporthuis AP van der Feer,Van der Weerd elektronica, CaféCafé Bolsward, Blauwpoort Bolsward, Lava schoenen, De 3de kamer Bloemen van Iris, Het boekhuis Stiekemer stoker, Slagerij Yde de Boer,Hema,Racing team Bolsward

Deze sponsors willen we nogmaals  bedanken 👍🏼
Door heb bijdrage hebben we vele extra’s kunnen doen !

Muurkaatsen

Uitslag jeu de Boules
1e Holly de Jong   36 punten
2e Trudi Bruggenkamp 31 punten
3e Tjipke Wielsma en Patricia Palsma  25 punten

                                               
Bij de kinderen:
1e Jesse
2e Mariska
3e Ilona

Avond programma
De prijsuitreiking van de diverse onderdelen werd gedaan in de tent met de muzikale begeleiding van DJ Jempie. Voor de kinderen was er je eigen pizza bakken en BBQ met salade voor de volwassenen. De kinderen sprongen tot laat op de avond op het springkussen en nadat dat opgeruimd was mochten ze hun eigen ‘sorbet’ maken. Als afsluiter een hapje en een drankje met life muziek van MARCO TC. De kinderen haalden hun drinken met hun eigen beker, gemaakt door buurvrouw Marieke ( bedankt Marieke)
Namens de burendag commissie